lördag 31 juli 2010

Lite fått och lite köpt....


Fick ett paket i dag att hämta, alltid kul! Var inne en dag och surfade runt hos Pias webbutik Ateljé Skogslyckan och hittade denna charmiga låda eller väska kanske man ska kalla den. Har inte bestämt mig vad jag ska ha i den men kanske lite pysselgrejer. Pia har även en mysig blogg och ett väldigt fint hus, gå in och kika! 


Denna fina gamla Unikabox fick jag av svärfar. Den hade han sin matsäck i när han var liten. Tänk om jag skulle komma med den till jobbet med min frukostmacka:) Inte så dumt kanske....
Försökte googla om var ordet unika kommer i från men hittade inget, är det någon som vet varför det heter Unikabox så skriv gärna!


Här får den stå bland allt det andra "lite allt möjligt"

Idag har det varit auktion och loppis. Inget blev köpt men på vägen hem så gjorde vi ett stopp på ett av vårt favoritställe av fina gamla saker. En sak fyndades av min sambo, något som han har letat efter ett tag.....jättefina i våra ögon och praktisk men vår äldsta dotter utbrast när hon såg den "ska ni kliva upp på det där gamla rucklet" Ni kanske kan gissa vad vi köpt? Visar en annan dag...

Sedan har snickrandet påbörjats, men det blir ingen altan eller lusthus som många av er gissade. Något mindre glamoröst blir det, men bra ändå, hoppas vi....

Kram Anna

fredag 30 juli 2010

Glasburkar är så fint...


Brukar hälla över mjöl och ströbröd och lite annat till glasburkar. Är så fint att ha det framme och så har man det nära till hands.


Köpte fel redning här om dagen så jag tänkte det var bäst med en bruksanvisning på burken.....


Den stora glasflaskan blev jag så glad när jag hittade. Saknar ett skafferi i mitt hus, har funderat hur jag ska kunna få till det men har insett att det blir svårt.

Nu är sambon i väg och köper virke då det ska snickras lite här hemma. Nästa vecka så ska det förhoppningsvis påbörjas något som jag har väntat på i över ett år! Kommer att visa hela arbetet på bloggen när det drar  igång. Kan avslöja så mycket som att det kommer att vara ute i trädgården.

Trevlig helg på er!
Anna

torsdag 29 juli 2010



Ny korg till samlingen. Hittade denna i en antikaffär här hemma. När jag skulle betala den så frågade antikhandlaren om jag skulle ha den och lägga svamp i. Ja, det skulle vara perfekt om jag skulle lyckas någon gång att hitta dem där små gula rackarna! Kanske man skulle lära upp hunden Linus att bli kantarellhund men det tror jag vore svårt, han är bara intresserad att söka efter kärr med vatten som han kan bada i!

Korgen får nog stå och vara fin men den åker nog med nästa gång vi går till skogen....

Kram Anna 

onsdag 28 juli 2010

Lite industrilook...


För att bryta av från den romantiska stilen här hemma så tänkte jag att denna låda passar. Sliten och fin! Färgen är perfekt. 

  

 I skåpet förvarar vi alla dvd-filmer. Det är ett gammalt bokskåp från början, ska skriva etiketter någon dag så det blir lättare att hitta bland alla lådor.


I dag blir det baddag i Bert Karlssons badland....

Kram Anna

måndag 26 juli 2010

Skam den som ger sig...


Ni kanske vet att jag har letat efter vita korgstolar ett bra tag och så plötsligt fanns dem där på Blocket! 4 stycken dessutom, perfekt! Ganska många mil från oss men min S åkte i det hällande ösregnet tidigt i går och hämtade dem. Jag däremot åkte till Emma och fikade....bra arbetsfördelning, va:)



Placeringen var inte given från början men eftersom det var fyra så tänkte jag att de blir perfekta på glasverandan. Nu är det ju passande väder att sitta här också:) Nu ska jag hålla ögonen öppna för ett runt bord. Soffan som stod här är hemlös just nu....

 

I går var det hyra filmväder och så tändes dessa ljus, mysigt.

 

Nej, nu måste dagen tas tag i, bröd ska bakas!

Kram Anna

lördag 24 juli 2010

Pläd från Au Maison & lite loppisfynd!


Hej!
Inget vidare väder i dag inte. Vi är bortskämda nu med varma dagar. Visar i dag en nyinköpt fin sak. Är väldigt förtjust i plädar och denna har jag kikat på ett tag. Beställde den från Hjortgårdens webbutik.

En ny pläd och så börjar omflyttningen...kanske är jag knäpp men så´n är jag:)  


Den kommer ligga på olika ställen i huset men just nu hamnade den i matrummets soffa.

Var på en riktig "skräploppis" idag men såklart hittade jag något som passar Vita verandan. Två stora stora glasburkar, börjar få några stycken nu. Fyllde den ena med spets och några trådrullar.


Fina färger....




Mina båda karmstolar ställdes vid soffbordet


Ett gammal örngott och vips en ny klädsel!


Älskar gamla lådor....


denna hittade jag på mina förärldras magasin, det bästa med den är att etiketten sitter kvar.


 Nu har jag desutom hittat något på blocket som jag lääänge har letat efter. I morgon ska de hämtas och fyra stycken dessutom....visar såklart sedan:)

Kram Anna

fredag 23 juli 2010


Köket, husets hjärta brukar man säga. Visst använder man köket väldigt mycket. Denna bilden tog jag innan vi åkte på semester. Då var det nystädat och grejer var undanplockade. Om ni kollar i fönstret så ser ni min jättestora pelargon som jag har övervintrat. Då blir de så stora.

Trevlig helg till er alla!
Kram Anna

torsdag 22 juli 2010

Hej igen!
Nu är man hemma igen efter en liten semestertur i Sverige. Vi har varit i Helsingborg och bott några nätter, mitt i staden så nu har man fått känna på lite stadsliv. Rätt skönt att komma hem till landet igen:) Rätt så intensivt blir det med tre barn, alla med olika viljor....
Vi åkte över till Helsingör och gick där en hel dag. Hett var det men en härlig dag och alla var nöjda när vi lämnade det fina landet. Tog lite kort på små pittoreska gränder.






På vägen hem så var jag tvungen att besöka det omtalade Bohemian Hapserie i Ängelholm. Vilket häftigt ställe! Beundrar ägarinnan Nina att hon får tag på så mycket fint. Ville ha alltihop därinne.....men kom tyvärr tomhänt därifrån. Ni som är intresserade kan gå in och besöka hennes webbutik, mycket fint!

Det var dåligt med loppisar under min resa, hade hoppats på några. E4 är ingen loppisväg....men det går fort!

Nu ska jag kika in till er andra. Fick så många kommentarer i mitt förra inlägg, tack återigen! Blir så glad att så många känner för att besöka mig! 

Hej på er!
Kram Anna

måndag 19 juli 2010

Glasveranda


På vår glasveranda strömmar det in ljus. Är lyckligt lottad att ha en gammal veranda! Har inte suttit här så mycket i sommar, lite konstigt kanske men det har varit för fint väder....När det är sämre väder så är den perfekt med en kaffekopp och en bra bok eller tidning.

När vi köpte huset så var det två stora platsbyggda soffor här. Jättesköna men de tog så mycket plats. Så de tog vi bort när vi renoverade här inne. Det hade gått in fukt i väggarna eftersom taket läkte,  så det var alltid den där odören här ute som det blir av fukt i gamla hus. Men nu är det åtgärdat.

Här ute ändras det om lite då och då. Soffan står kvar men byrån har ju fått flyttat in till sovrummet, så då ställde jag ett bord här istället. 



Har ibland sådan tur att jag får lite saker gratis när vi är på loppis:) Denna hade jag tänkt ha som den var men den passade inte här hemma, så den blev.....



 ...vit, eller svagt grå (1000-N)



Den var lite trasig men vad gör det:)





Nu blir det tyst på bloggen några dagar (kanske), ses en annan dag:)
Kram Anna
(Tack för hjälpen av namnet på blommorna!)

lördag 17 juli 2010


Vet någon vad denna lilla söta blomma heter? Den växte i dikeskanten tillsammans med hundkex.



Gillar gamla trälådor av alla de sorter....


Har inte så många öppna hyllor i köket så jag får ändra om lite på denna ibland.


I dag var det ett enda regnande hos oss. Om ett par dagar så åker vi iväg på en liten semestertripp så vi får hoppas att solen kommer tillbaka:)

Kram Anna

fredag 16 juli 2010

Rosor...


Hej på er!
Det fina vädret fortsätter. Nu har det kommit lite regn som tur är. Man får vattna mycket när man har rosor. Särskilt när man har valt att plantera dem vid husväggen.  Det ska man ju egentligen inte göra men det är mycket man inte ska:)

När vi köpte vårt hus fanns det bara några "vresrosor". Vi har bott i vårt hus i 12 år men det var först förra året som jag kom till skott och planterade några klätterrosor. Denna honungsros satte jag ner förra året och den växer i väldig hast. Luktar gott flera meter i från.



Tre kannor vatten får den var tredje kväll.



Ett provisoriskt rosstöd som inte har blivit utbytt ännu.

 

Flamentanz, växer inte så värst mycket, den trivs nog inte:) Sprutade den mot ohyra för några dagar sedan.


Denna skönhet New Down har redan knoppar! Satte den i år. När jag köpte den så stod det på lappen "spara ett år" så det är därför den blommar redan i år.



Vi vill att den ska växa och bli lite vindskydd. Har spänt upp tråd som rostar som sitter fästad i verandans tak. Tror det blir jättemysigt när den blir tät.

Nu blir det grillat!

Ha en trevlig helg!
Kram Anna
Related Posts with Thumbnails