lördag 30 april 2011

Vilken dag!


Vilken dag det blev, var inte riktigt beredd på att det skulle vara så varmt och skönt.


Här ska vi strax inta....
 

...dessa primörer. En paj får det bli. Nu är de som godast tidigt på säsongen.

Ha det så bra!

fredag 29 april 2011



Vill önska er en trevlig Valborg. Jag kommer säkerligen blogga lite under helgen men ifall att:)
Själv ska jag försöka hinna med lite ridning under helgen, har varit riktig flitig nu ett tag och det är så kul. En trevlig middag ska vi också på. 

Tjingeling

torsdag 28 april 2011

"Men, har du ställt undan kaffekokaren"?



 Ja.....jag får alltid ett ryck på sommaren/våren att röja lite på köksbänken. Vill ha lite luftigare och då passar inte vår svarta Melittabryggare in:)
Men den står i skåpet precis under. Jag visar demonstrativt hur enkelt det är att lyfta ur den från skåpet och in med sladden i kontakten å vips så kan man koka kaffe!

Av erfarenhet så vet jag att det blir jag som får ställa in den där bryggaren efter varje gång...:) Ja ja det får jag väl ta när jag ska krångla, eller hur?



För visst passar inte kaffekokaren in i ett lantkök, hellre den gamla hederliga "kaffepettern". Hade jag haft ett kök med modern stil så skulle jag vilja ha en kaffemaskin i en snygg modell.


Luftigt på bänkarna vill jag ha. (synd att det inte varar så länge:)

Ser ni alla små lerkrukor i köksfönstret. Tänkte ha några blommor där som klarar norrläge med dåligt ljus. Har ni några förslag får ni gärna delge dem. Jag vill ha pelargoner nästan överallt denna tiden men de vill ju ha mycket ljus.




Min fina gamla trasmatta är nytvättad och hänger ute och torkar. Så den ska in igen.

♥Ha det gott♥

onsdag 27 april 2011

Har fått en del mail från er läsare som undrar vart fotöljerna som vi har på vår veranda kommer ifrån. Jag ska göra er glada för de kommer från IKEA. Klicka HÄR så kommer ni till deras hemsida.



Man kan ruinera sig på fina rottingfotöljer men dessa är helt klart prisvärda.
Den fina kudden har jag köpt från Anna, klicka på hennes namn så kommer ni till hennes mysiga blogg. Hon syr så fina saker som man kan beställa av henne.




Annars funderar jag över hur jag vill ha det här ute. Sittgruppen ni ser på bilden får vara som den är men verandan är ju så stor som ni kanske vet....så det är svårt att få till det i andra delen. Hängmatta har i alla fall kommit upp.


Provade att flytta ut de vita korgstolarna. Kanske skulle vara något bara man får tag på ett runt bord.  Här är skönt att sitta när eftermiddagssolen kommer runt hörnet. 
Ja det tål att tänkas på.

Kram

tisdag 26 april 2011



I kväll blev det rabarberkräm till kvällsmat. Konstigt nog så mättar det mer än vad man tror. Så nu har vi invigt sommaren här hemma!

Ha det gott alla söta!

måndag 25 april 2011


Vilket härligt väder vi har haft. Solen skiner från en klarblå himmel. Björkarna är nästan helt utslagna hos oss. Häggen blommar när som helst. Ja i år har våren kommit med stormfart. 

Just nu står dessa möbler på framsidan. Stolarna, soffan och bordet är köpt av en antikhandlare eller loppishandlare, det är hur man ser det:)

Kram

Dessa färger gillar jag. Kanske därför jag låter kläderna hänga kvar framme.

Härligt väder i dag också. Själv så jobbar jag men en glass i solen med arbetskompisarna ska försökas hinnas med.

Kram

söndag 24 april 2011


en dag i solen...."Flisan" sittande på trädgungan.


Hej!
Hur har ni det, njuter ni av ledigheten eller gör ni som vi i, passar på att få det där "tråkiga" jobbet gjort?



som att tvätta och olja altaner....

  

Två stora träaltaner kräver sitt jobb. Den ena är färdig och när denna är gjord ska äntligen räcket målas. Det ska målas samma kulör som övriga huset.
Ja har man hus är man aldrig sysslolös eller hur?

Tjing!

lördag 23 april 2011

Hej alla bloggisar!
Kikar in lite snabbt, är lite småseg efter en härlig cykeltur runt "vår" sjö och slutligen mycket påskmat.


Här har det designat påskägg på morgonen.

 
Favoritpyjamasen kommer från H&M.


Man blir inte för stor för att måla. Här sitter Julia i djup koncentration:)

Många önskade mig lycka till med ridningen och jag måste ju berätta att det gick superbra. Så nu är jag "biten" igen. I morgon är det dags att sätta sig upp igen!
Fast jag undrar var de där musklerna har hållit hus som jag helt plötsligt känner av så himla mycket, aj:)

Ha en fortsatt skön kväll!


Med min son Jacobs lilla handgjorda påskkärring önskar jag er en riktigt skön påskafton med mycket god mat och godis!

♥Kram♥

fredag 22 april 2011

Kanske ska man göra påskinlägg nu....
men här blev det bilder av min blogghörna.

 



Låååångfredagen i dag. Det kan behövas för i dag har jag ett fullspäckat schema. Men bara trevliga saker. Ska träffa en "gammal" barndomskompis som jag inte har sett på många år. Sedan ska min efterlängtade ridning ske! Vad ska ni göra en sån här dag?

Kram

torsdag 21 april 2011

Har gjort i ordning en liten låda med lite pynt.




Den står på mitt gamla skåp som vi är så glada över. Det var från början brunt med en grön plastfilm över vitringlaset. Har tyvärr ingen förebild men ni kan nog tänka er hur det såg ut. Jag ville inte ens ha det utan det var min S. som var envis. Tur var väl det!

Ser ut att bli en fin dag i dag. Är fortfarande mätt då vi var ute med jobbet i går och åt god mat. Trevligt trevligt, kul att prata om annat än det man annars gör:)

Nu ska jag ut i det fina vädret!

...kanske stöter man på någon påskkärring!

onsdag 20 april 2011

Vårt hem i tidningen Lantlivs Sommarhem

Ur Lantliv Sommarhem 

Nu är den ute i butikerna. Prenumeranter har redan fått den. Jag fick den redan förra veckan. De var så snälla att sända mig några exemplar lite tidigare.....Oj vad jag rev upp den fort. Så konstigt det känns att se sig själv och sitt hem i en tidning som jag har bläddrat och läst såååå många gånger. En helt overklig känsla. Många fina bilder kom med även om Anna och Carina tog många fler som blev så fina.

Syrenerna blommade som finast när de var här. Det var dock en ganska kylig och blåsig dag men vi fixade det. Det var en härlig stämning här hemma den dagen Anna och Carina var här. Carina skrev i sin blogg att hon inte ville åka härifrån och inte ville jag att de skulle åka från oss!

Får ni en förfrågan från någon skribent och en fotograf som vill göra ett reportage om ert hem så tveka inte. Det är ett minne för livet!

Tack alla ni som redan har sett reportaget och skrev under tidigare inlägg. Ni är för söta!


Kramelikram

tisdag 19 april 2011



Go´kväll mina vänner!
I kväll blev det grillning och premiärsittning här på vita verandan. Med en värmande kvällssol var det riktigt skönt. Mitt olivträd har fått komma ut, men det får flytta in i natt igen. På menyn stod: grillad kyckling, klyftpotatis, tatziki och sallad. Ja nu börjar den tiden då vi "flyttar" ut till verandan.


Min hall med mycket vitt men den grå krukan bryter i alla fall av lite:)
Nu står det björkris här och var i huset. Mitt får inte slå ut eftersom vi har två pollenallergiker i huset. En besvärlig tid som kommer för många. Tur det finns medicin!

♥Tjingeling♥



måndag 18 april 2011

 Härliga påsklov....







 Barnen är lediga från skolan och på väg från stallet så kom dottern hem med en megabukett vitsippor. Här sitter hon och försöker få ordning på alla stjälkar.



 Här är min lilla "arbetare". När han är ledig och är hemma så åker "arbetarkläderna" på. Så här ser han ut om han själv får välja. Ja, hans yrkesval är nog inget att tveka på....:) 

Ha det gott i vårvärmen!

söndag 17 april 2011

Lite påskkpynt har smygit sig in...


I min äggkorg som jag har köpt via Tradera ligger äggen



Är inte mycket för påskpynt men lite ris vill jag ha. Brukar ställa det på min hörna med kökspannan. Katterna har dock svårt att låta bli de roliga små äggen i riset. Gillar att hänga korgar lite överallt. I taket hänger min loppisköpta picknikkorg.

♥Ha det så bra♥

lördag 16 april 2011


tjing!

En bild som lyser sommar. Vill bara sända en liten hälsning. Har jobbat färdigt för idag och ska nu ut och njuta lite av det fina vädret som har kommit.
Min övervintrade pelargon fick "hoppa" i terrinen. Tycker det är fint att lerkrukan sticker upp.

♥Ha en mysig kväll♥

fredag 15 april 2011





Måste visa er denna ljuvliga blus som jag blev så förtjust i. Den kommer från KAPPALHS Vintage-kollektion. Klicka på länken så kommer ni till deras sida.


I dag är det fredag och en härlig helg väntar. Den är i för sig fylld med arbete men jag ska nog hinna njuta av det fina vädret ändå. Ser fram emot nästa vecka då jag har semester nästan hela veckan. Ska bli så skönt och det lovas varmt väder!

Trevlig Helg mina goa vänner!

torsdag 14 april 2011


En härlig dag på sta`n har det varit idag. Nya glasögon har inhandlats, kul. Längtar tills jag får dem!
Denna synen mötte mig igår när jag kom hem från jobbet. Tjejerna hade åkt till stallet och lämnat kvar mellanmålsdisken på bordet. Försöker lära barnen att plocka undan efter sig....går mindre bra:)

Men det blev en härlig bild tyckte jag!

Ha en skön kväll♥

Om ni kikar i kannan så ser ni mig....
I dag är jag på väg....




Ledig dag med och ärende som ska uträttas.
Så nu tar jag mina nya Converse och drar!

Tack för kommentarerna om reportaget!

♥Tjing♥

onsdag 13 april 2011

Plommonkvistar och Lantliv....


Mina plommonkvistar grönskar så fint. Snart kommer det några blommor.




Korgstolarna har fått komma ut på verandan. Så här ser det ut nu här ute. För ett år sedan såg det helt annorlunda ut. Då var Anna och Carina och fotade vårt hem.



I tidningen Lantliv som är ute nu så kan ni se denna bilden....



Lantlivs Sommarhem, en specialtidning som kommer ut två gånger per år och vårt hem är med!!

Känns riktigt pirrig, förväntansfullt och häftigt. Är så stolt att få vara med i Lantliv.
Lantlivs specialnummer Sommarhem kommer ut i butik den 20 April.

 Är en dålig bloggkompis just nu, hoppas ni har överseende med det. Blir så glad över att ni tar er tid att skriva, tusen tack! 

I dag är jag på kurs hela dagen lång...

tisdag 12 april 2011

Ränderna går aldrig ur....



jag är svag för ränder på alla de håll....


Här har dottern provat den nyinköpta tunikan/blusen. Hon provade lite snabbt med en långärmad topp under men den är nog finast med bara armar. Kjolen är också ny, ser lite kallt ut men i går gick det faktiskt att sitta i solen en stund med bara ben.
Jag har köpt plaggen HÄR.


Hejsvejs♥
Related Posts with Thumbnails