...men med dessa fina bakformar från Ib laursen fick jag lust igen.
Jag har har kikat på dessa ett tag och när jag bakar så gör jag oftast limpor i formar.
Mina har jag klickat hem HÄR
Så här är de några timmar senare. Det blev ett recept ur Leila Lindholms bok "a piece of cake".
Jag ändrade dock lite i receptet, här är det om ni har lust att prova. De blev superdupergoda om jag får säga det själv!
SAFTIG LINGONLIMPA (PÅ ANNAS VIS)
2 BRÖD
4 DL VATTEN (som ni värmer fingervarmt)
2 DL LINGONSYLT
1 DL OLIVOLJA
½ DL LJUS SIRAP
1 MSK SALT
1 TSK BRÖDKRYDDOR
50 GR JÄST
2 DL GRAHAMSMJÖL
2 DL RÅGSIKT
10-11 DL VETEMJÖL (special)
Gör degen på vanligt vis och låt den jäsa i ca 1 timme.
Baka ut två limpor och låt de sedan jäsa i ca 1 ½ timme.
Grädda i ca 40 minuter i mitten av ugnen i 160 grader i varmluft (om du har)
Måste säga igen att jag blir så glad över era kommentarer och att ni är så många som besöker bloggen varje dag. Jag är inte världens bästa "skriva tillbaka vän" men ....
Nu ska jag dra på mig varma kläder och följa med dottern till ridskolan.
♥
Tittade på sådana häromkvällen när jag var iväg.
SvaraRaderaHimla fina!!!
Jag är däremot lite lat när det gäller matbröd, men jag är väl inte sämre än att jag kan ändra mig nu!=))
Kraaaam
Ska lyda dit råd och inte sippa på vattnet ;). Vilka fina formar, kan tänka mig att lusten och baka verkligen infinner sig. Är ju såå gott me hembakat bröd. Ha det så bra i ridhuset!
SvaraRaderaKram kram
Tänk att det har sån stor betydelse vad man har för bakformar och bakredskap! Med fina saker blir det så mycket roligare!! Älskar denna serie Ib Laursen :)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin kväll!
Kram Sofia
Åhh så fina formar, och såå himla gott brödet ser ut...Kram från mig/ Johanna
SvaraRaderaMmmm nu blev jag också sugen till att baka bröd, hjälp du har smittat mig.
SvaraRaderaKram Gerda
Fina formar . Och brödet ser sååå gott ut . Kramar Karina
SvaraRadera....yummie!!!
SvaraRaderaHugs Anja
Detta gav inspiration!!
SvaraRaderaTack!
Kram Irene
Med sådana vackra formar så förstår jag att baklusten återvänt...=)
SvaraRaderaKram Ninni
Blir riktigt sugen på att baka bröd nu, extra kul när man har fina formar också ju. Förr bakade jag jättemycket men har blivit lite lat med åren :-)) Hur fungerar din nya disktrasa? Här har jag bara wettex vågar inte prova något annat...fniss
SvaraRaderaKraaam Paula
Vilka underbara formar!!
SvaraRaderaHar aldrig bakat matbröd, men nu när jag ser dina bilder blir jag lite sugen... hihi
Kramis Tina
Förstår att det är roligt att baka med så fina bakformar, sådana hamnar på min önskelista till jul =) Och brödet ser fantastiskt gott ut! Kram Petra
SvaraRadera