lördag 10 september 2011

Vad gör att man faller för ett hus?


Jag tror det är någonting som utmärker sig eller som man liksom faller för och gör att man blir intresserad av ett hus. När vi var på visningen av vårt hus för 13 år sedan var det kökspannan som jag såg med en gång när jag kom in i köket. Det sa "klick" kan man säga!

Kan det ha varit för det var sååå kallt. Det var en onsdagskväll (om jag inte minns fel) i februari. Mörkt som det är på landet och inte nog med det huset var svinkallt! Vi fick reda på det i efterhand att säljarna hade haft problem med elpatronen.


Våra fötter var iskalla när vi kom hem igen. Men....vad spelade det för roll, vi hade redan bestämt oss!
Jag lovar att köket inte såg så här ljust och inbjudande ut. Nej då, mörkt trätak, gulrandiga tapeter (i för sig fina), plastmatta i någon korkimitation, vita skåpsluckor (som var helt ok) och röda vitavaror!


Vi hade vårt kök i ca 5 år. Sedan började vi titta runt på kök. Valet föll på ett Kvänum kök. Dalby i dunvitt. Fram åkte också originalgolvet.


Väggarna kläddes med finsågad panel. Köptes av ett litet hyvleri i Lidköping.

Ja, lite har vi allt gjort! Tänk vad en kökspanna från 60-talet kan leda till!!

Nej nu ska jag iväg och rida. Dottern står och väntar.

Ha en skön lördagkväll!

23 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag tror faktiskt att vi alla fastnar för något speciellt när man går på visning. VI fastnade för hallen/trappan, den var så enormt stor och rymlig. Underbar planlösning och vilka möjligheter. De möjligheterna har vi utnyttjat idag och slagit ut väggar mm och gjort om. Tänk så bra man kan få de fast att det ser ut som "kattskit" innan;)

Kram Teres

Camilla sa...

När vi kikade på vårt hus för tre år sedan var det nog den öppna planlösningen jag fastnade för. Sen hade det både en braskamin och källare som vi var ute efter. Det blev inget stort hus och vi, eller rättare sagt JAG, var inte alls säker på om vi skulle slå till. Det såg ut som F*N här och trädgården var bara så hemsk. Jag låg sömnlös flera nätter och hade beslutsångest deluxe. Men nu är jag så glad att vi tog det steget. Mamma höll dock på att svimma när hon kom hit allra första gången, en smärre chock. Men nu kan hon komma hit och njuta och bli imponerad av vad det blivit av det hon såg första gången :)

Men jag måste nog ändå säga att ditt kök är nog mitt drömkök!! Det är ju helt underbart och nog oslagbart charmigt, vitt och fräscht. Men jag gör mitt bästa och jobbar vidare med vårt :)
Är det ok att jag sparar ner dina bilder till min inspirationsmapp? Jag har en sådan i min dator som jag kikar på då och då, det sporrar :)

Ha en trevlig helg!

Mitt vita sköna hem sa...

Åh vad fint kök ni fixat till... Tack för titten!
När vi flytta till vårt hus så var det vedspisen i köket som gjorde att jag föll pladask... Den värmde oss gott för det var även för oss en kall februari dag och kylan bet sig fast men i det lilla köket brann det i vedspisen och det kändes så välkomnande.

Ha en skön lördags kväll! //Liv

Liza sa...

Har aldrig gått på en visning så jag vet faktiskt inte...!
Såå fint kök!
Väldigt kul att tänka/titta tillbaka o inse vad man faktiskt gjort!

Ha det bra!

Mvh Liza

Vicki sa...

Hej!
Vilket underbart kök! :-)
Måste bara fråga en sak. Det är en grej du har på översta hyllan ovan skåpet, glasburk med en vev lixom. Vet du vad det är? Har nämligen en likadan o vi har dividerat fram o tillbaka....kram vicki

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Älskar ditt kök! *ler*
... sparar också dina bilder i min svenska inspirationsmapp ;)

Kram från Australien♥

Hem och Lycka sa...

Men så vackert det blev! Kram

Ninnis sa...

Erat kök är så härligt ljust och hemtrevligt. Visst är det härligt att kunna skapa sitt eget hem.

Ha det så bra!

Kram Ninni

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vilket uuuuuuuuunderbart kök ni har!!!!!!!!
Helt fantastiskt vackert!
Ha en bra söndag!
Kram Anna

nilla sa...

Ja vad ska jag säga ? Vi föll för en enplansvilla bygd 1990. var absolut inte vad vi tänkt oss. Men jag tror jag fastnade för läget. Huset var i totalt renoveringsbehov och det fanns massor av möjligheter. Vi har renoverat i omgångar och har mycket kvar men blir så bra. Kika gärna in hos mig då jag har en tävling ;) Nilla

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt kök ni har. När vi först tittade på vårt hus föll jag för att det liknade min farmors hus och för att gården låg lite idylliskt :)
Kram Kicki

Johanna Stålros sa...

Magiskt vackert kök- golvet är ljuvligt!!!! Stor kram från mig.

LOPPISLIV sa...

Att ni föll för ert hus är inte alls konstigt, inte bara för den gamla kökspannan, jag hade lätt valt det pga läget vid sjön och verandan ni har, hela huset är ju bara såååå charmigt!! Fint kök ni valde också, ett kvänum är ju bara sååå fint!! Ja när vi köpte vårt hus var det inget med insidan som föll mig i smaken, men det var lite läget, mitt i byn men ändå en lugn gata. Sen tyckte jag huset såg lite engelskt ut på utsidan, framsidan i sin form...ja och det var nog det jag föll för :-)) Ha en fin ridtur idag. Kraaaam Paula

Gamla skolan-Jennie sa...

Tack så mycket Anna!

Ert kök är ju en dröm! Det är en sådan vardagslyx att ha ett fint kök tycker jag, jag njuter av vårt varje dag och blir samtidigt påmind om hur vi har kämpat med det!

Det jag fastnade för i vårt hus var fönstren, takhöjden, trapporna och den öppna spisen. Jag såg direkt hur jag skulle kunna förvandla huset så som jag vill ha det! Vi har kommit en bit på väg men det finns mycket kvar att göra! I höst blir det Olivers rum som ska få en total makeover!

Hoppas du har en fin dag!

Kram Jennie

Unknown sa...

Fint, tidlöst, vacker och ombonat...
ja..det är ERAT kök det!
Stolta ska ni vara!
Ha en bra söndag1
Tjing!

änglamakerskan sa...

vilket underbart kök du har! blir liiite avis ;) så mysigt och hemtrevligt. du har verkligen lyckats.

ha det mys i ditt fina kök =)
/kräm

Petra-Lantlig Charm sa...

Halloj! Igår åkte vi förbi ert hus!! Att ni fastnade för just det huset är ju inte så konstigt för det ligger underbart vackert och är såå fint!!

Kram Petra

G:a Affären sa...

Det är ju så roligt, att du fastnade för kökspannan! Ditt kök är så harmoniskt och hemtrevligt - och du, jag gillar också din kökspanna!
/Cia

mammaxtre sa...

Vedspisen, jag ser en evdspis. den hade jag fastnat för och detta big time :-)

Ha en fin måndag

Malin's Hus sa...

Hejsan! Helt underbart vackert ni har det Anna! Jag älskar det vita rena vackra som ni har! det ser så fraicht ut på nått sätt. inbjudande,inspirerade!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Unknown sa...

E' bellissima la tua cucina!!
Complimenti!!
Felice inizio settimana!!
Baci

Anonym sa...

Vi åkte förbi ett hus, o då sa jag- DÄR skulle jag vilja bo. Då sa min sambo att det bor en gammal tant där, hon dör nog snart........
Vid visningen räckte det med att när jag klev ur bilen, satte ut foten på gårdsplan för att det skulle räcka att veta. det ÄR HÄR jag ska bo.
NU bor jag här( ja tanten dog ju av ålder 93 år)
7 år har gått, huset från 1895 har fått sej en rejäl ansiktslyftning och jag älskar mitt/vårt hus som ligger i viskans sköna dalgång i Västergötland.
Anneli

Emelie sa...

Vilket inspirerande kök, och hem för övrigt :)
Väldigt smakfullt. Drömmer om en sådan inglasad farstu som er! Må gott!
Kramar från Emelie

Related Posts with Thumbnails